29 februarie 2012

O jucarie pe saptamana: Ciocanel, pioneze si puzzle de lemn

La targul pentru mamici si pitici din Oradea am gasit de vanzare un joc total nepotrivit pentru varsta Daliei dar care am fost sigura ca o sa fie de succes: Creative pack, de la Creative Toys Factory.

De ce am cumparat aceasta jucarie
Nu m-am putut abtine sa nu cumpar jocul pentru ca  Dalia are si avea o pasiune pentru lucrurile de finete, iar jocul asta striga deprinderi motorii fine.

O scurta descriere
In cutia jocului o sa gasiti o pluta in care pueti prinde cu pioneze diferite bucati de lemn (60 bucati), care au o gaura in mijloc. Asezate creativ bucatile pot forma la fel ca un puzzel tot felul de forme de la flori la omuleti. Mai exsita si un ciocan mic, de un lemn foarte usor, care ajuta copilul la fixarea bucatiolor  de lemn cu ajutorul pionezelor.
Jucaria e gandita pentru copii mai mari de trei ani.

Cum ne jucam noi cu ea
Noi in primul rand bagam pionezele pe gauricile bucatilor de lemn si le batem cu ciocanul. Desigur ca jucaria a fost gandita ca un mini atelier de lucru manual creativ. 
Faptul ca jucaria nu e gandita decat pentru o varsta mai mare ma face sa iau unele masuri de precautie. Deja Dalia ca exista reguli ferme cand ne jucam cu acest joc: primeste doar o pioneza, astfel sunt in control (sunt cu ochii pe ea pentru a nu inghiti pioneza, in realitate Dalia nu baga in gura mai nimc daca e mic si daca baga imi da la cerere fara niciun scandal). 

Despre design, durabilitate si siguranta
  • toate pisesele sunt bine facute, cateva dintre ele au insa gaurile infundate dar pot fi remediate fara probleme daca bagam inainte noi, pionezele
  • modul de lucru, face ca in timpul jocului sa se imprastie toate bucatile in toate partile si daca ar fi sa scoateti pionezele afara ar cam "disparea"
  • ciocanelul e foarte usor, e imposibil sa se loveasca cu el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...