13 februarie 2012

O carte pe saptamana: Rime pentru cei mici


Rime pentru cei mici, Autor Lucia Muntean
Varsta:
 +2 ani
Realizare: ediție broșată (paperback)
Editie: 2, revizuită şi adăugită
Publicat: noiembrie 2011
Pagini: 40
ISBN: 978-973-7832-15-3
Pret: 21,80 lei
(TVA inclus) 


Sunt un mare fan al cartilor realizate de Lucia Muntean.  Sunt un mare fan pentru ca inca nu am gasit nicio alta carte de citit care sa o faca pe Dalia sa stea mai lipita de mine si sa vrea sa ii citesc. Nu scap daca nu ii citesc minim cinci poezii din carte si apoi dupa fiecare poezie e musai-musai sa imi povesteasca si ea ce se vede in ilustratii.  Si daca va aduceti aminte ce ziceam in articolul trecut despre alfabetizare, atunci stiti deja ca ritm si rima e una din cele patru forme esentiale in alfabetizare timpurie.
Wow! Se vede cine are experienta directa  de lucru cu copii!
Poeziile sunt minunate, ilustratiile la fel, e cartea perfecta.
Iata si ce scrie pe site-ul lor despre carte: Poeziile cuprinse în volumul „Rime pentru cei mai mici” au fost gândite special pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 4 ani. Versurile uşoare şi amuzante, subiectele desprinse din preocupările firești ale vârstei respective precum şi vocabularul adaptat acestei etape din dezvoltarea copiilor îşi dau mâna pentru a face din „Rime pentru cei mai mici” cartea ideală pentru a porni pe drumul plin de satisfacţii al carierei de cititor. Aflată deja la a doua ediție, „Rime pentru cei mai mici” conține acum 8 poezii în plus față de versiunea inițială!


Valoarea educationala: 5 din 5
Mesaj pozitiv: 5 din 5
Modele pozitive: 5 din 5
Violenta:  ---

Un comentariu:

  1. Multumim tare tare mult pentru sugestie! Fiica mea(16 luni jum) e fascinata de carte. Ilustratiile sunt foarte frumoase, ceea ce, ma incumet sa spun, e o chestie fantastica pentru cartile de copii cu informatii "decente".
    Constanta Buzea are o serie de carticele pentru diferite varste, cu text frumos, rime inserate ici colo, provocante pentru imaginatia micutilor.http://librarie.carturesti.ro/carticica-de-2-ani-250060

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...